Are you consider yourself a html coding guru? Below is a simple html test of 10 questions, see how many of them you get it right. It is always good that you know at least some basic coding knowledge, this way can save you at least $40, $50 an hour hiring someone to do any modification on your site.

1. What does HTML stand for?
A. Hyper Text Markup Language
B. Hyperlinks and Text Markup Language
C. Home Tool Markup Language

2. Who is making the Web standards?
A. The World Wide Web Consortium
B. Mozilla
C. Microsoft

3. Choose the correct HTML tag for the largest heading
A. <h6>
B. <h1>
C. <heading>
D. <head>

4. What is the correct HTML tag for inserting a line break?
A. <lb />
B. <break />
C. <br />

5. What is the preferred way for adding a background color in HTML?
A. <background>yellow</background>
B. <body style=”background-color:yellow”>
C. <body background=”yellow”>

6. Choose the correct HTML tag to make a text bold
A. <bold>
B. <b>

7. Choose the correct HTML tag to make a text italic
A. <i>
B. <italic>

8. What is the correct HTML for creating a hyperlink?
A. <a url=”http://www.w3schools.com”>W3Schools.com</a>
B. <a name=”http://www.w3schools.com”>W3Schools.com</a>
C. <a>http://www.w3schools.com</a>
D. <a href=”http://www.w3schools.com”>W3Schools</a>

9. How can you create an e-mail link?
A. <mail>xxx@yyylt;/mail>
B. <a href=”xxx@yyy”>
C. <mail href=”xxx@yyy”>
D. <a href=”mailto:xxx@yyy”>

10. How can you open a link in a new browser window?
A. <a href=”url” new>
B. <a href=”url” target=”_blank”>
C. <a href=”url” target=”new”>

The correct answer for the above questions are:
1)A  
2)A  
3)B  
4)C  
5)C  
6)B  
7)A  
8)D  
9)D  
10)B  

HTML Quiz brought to you by Enest Studio
Search Engine Optimization


html, html quiz, hypertext markup language, w3c, xhtml, markup language,

HTML Quiz

Comments are closed.

Quick Quote